Социалистите в Гълъбово отбелязаха подобаващо празника 9-ти септември

членове и симпатизанти на партията се поклониха пред подвига и саможертвата на загиналите

В Гълъбово бе отбелязана 71-годишнината от Социалистическата революция с поднасяне на цветя на паметната плоча на Доньо Пехливанов и на Паметника на загиналите за свободата на България. Председателят на Общинската организация на БСП в Гълъбово Димитър Василев, заедно с членове и симпатизанти на партията се поклониха пред подвига и саможертвата на загиналите, в чиято чест в Гълъбово са издигнати паметните плочи.

Общинската организация на БСП Гълъбово се присъединява към следващите редове, написани неотдавна по повод празника:

„На 9-ти септември 1944 година беше открит пътят към изграждане на Първата българска република, към реализирането на заветите на Левски и Ботев. В този ден въоръжените части на Народноосвобдителната въстаническа армия свалиха монархо-фашисткото правителство и обявиха установяването на властта на Отечествения фронт. Деветосептемврийската революция се превърна в едно от най-забележителните събития в родната ни историята и промени из основи облика на изостаналата дотогава България. Хората получиха право на труд, на образование, на здравеопазване, на отдих, право да участват в управлението на страната. Жените скъсаха робските вериги и станаха равноправни граждани. Безработицата беше унищожена, а държавата ни се превърна в индустриална и космическа сила. Благодарение на Деветосептемврийската революция, България застана на световната политическа сцена като суверенна република, извърши гигантски скок в икономическото и културното строителство.

При цялата съвременна нееднозначност на оценката за българската социалистическа революция, тя ни помага по-добре да разберем нашето минало и да знаем към какво бъдеще трябва да променим нашето настояще. Защото идеите за единството и солидарността на наемните работници, за равенството между всички хора остават актуални и днес.
Нека отекват в цялата страна думите на вечна благодарност към онези, които отдадоха живота си за България. Ние помним подвига на великите труженици, изковали богатствата на Родината.

Поздравяваме всички участници в антифашистката и антикапиталистическата съпротива, всички ветерани и им поднасяме огромната благодарност на нашите сърца. Уроците на миналото не са забравени! Приемете нашите искрени поздравления и пожелания за здраве и щастие!”